Publicatii religioase la Targul international Gaudeamus - Carte de invatatura


Publicatii religioase la Targul international "Gaudeamus - Carte de invatatura"


In perioada 21-25 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo a avut loc cea de-a XIV-a editie a Targului International "Gaudeamus - Carte de invatatura", actiune initiata si organizata de catre Societatea Romana de Radiodifuziune. Suprafata targului a ajuns in acest an la 10.000 mp, cu aproape 1.000 mp mai mult fata de editia precedenta, iar numarul expozantilor din acest an a fost de circa 450. De asemenea, expozitia de carte din acest an a gazduit o serie de 430 de manifestari cultural-artistice, dintre care amintim: expozitia aniversara "Gabriel Garcia Marquez", Salonul Tinerilor Artisti, editia I, organizat cu sprijinul Atelier 35, in cadrul Salonului de Carte pentru Copii "Ion Creanga", si participarea, in calitate de expozant, a Biroului pentru Publicatii Oficiale al Uniunii Europene.

Pe langa aceste premiere, Cosul Targului din cadrul acestei editii va reuni donatiile de carte venite atat din partea expozantilor, cat si a vizitatorilor, iar cartile vor avea ca destinatie asezamantul pentru copii orfani si abandonati, patronat de Asociatia Provita Brancoveanu, din localitatea Valea Plopului, judetul Prahova.

Titluri de marca

Editura si Tipografia Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, din cadrul Patriarhiei Romane, a prezentat publicului interesat de literatura religioasa o oferta variata, ce a cuprins o serie de lucrari, dintre care amintim: "Biblia sau Dumnezeiasca Scriptura", o lucrare de exceptie, cu o coperta lucrata cu migala si rabdare, "Noul Testament cu Psalmi", "Biblia cu ilustratii" si "Invatatura de credinta crestina ortodoxa". Si pentru ca se implinesc 1600 de ani de la trecerea la cele vesnice a Sfantului Ioan Gura de Aur, Patriarhia Romana a tiparit o serie de lucrari de valoare spirituala ale sfantului, precum: "Omiliile despre pocainta", "Despre marginita putere a diavolului", "Predici la sarbatori imparatesti" sau "Omilii la Evanghelia dupa Matei". Alaturi de acestea, Editura si Tipografia Institutului Biblic si de Misiune a mai prezentat la targ si lucrari de mare insemnatate spirituala, precum "Pe treptele slujirii crestine", apartinand vrednicului de pomenire patriarh Teoctist si "Patriarhul Justinian. Marturii, fapte si adevar", lucrare scrisa de pr. Constantin Parvu, vicar administrativ patriarhal.

"Ortodoxia - nadejdea popoarelor Europei"

Dintre editurile cu specific religios, la editia din acest an s-au mai remarcat: Editura Evanghelismos (Buna-Vestire), Editura Cristiana, Editura Prodromos si Editura Bizantina. Printre publicatiile si lucrarile teologice prezente la targ, remarcam "Stiinta si razboiul sfarsitului lumii sau fata nevazuta a televizorului" si "Efectele micului ecran asupra mintii copilului", carti aparute la Editura Prodromos; "Cuviosul Paisie Aghioritul, marturii ale inchinatorilor", "Ortodoxia - nadejdea popoarelor Europei" si "Raspuns la fictiunea Codul lui Da Vinci", carti aparute la Editura Evanghelismos, iar Editura Bizantina aduce in fata cititorilor o lucrare unicat in spatiul ortodoxiei romanesti, si anume "Iisus Hristos Mantuitorul", al Nicoletei Manoilescu-Dinu, lucrare ce prezinta viata Mantuitorului din perspectiva biografica. Pe langa aceasta lucrare, tot la editura Bizantina au mai aparut: "Mancaruri si dulciuri de post" si "In ce conditii ne putem impartasi." (Bogdan Daradan)

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1054

Voteaza:

Publicatii religioase la Targul international Gaudeamus - Carte de invatatura 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE